Harley A. Thronson, Ph.D., gepresenteerd met de Albert Nelson Marquis Lifetime Achievement Award By Marquis Who's Who

- Jun 09, 2018 -

ALEXANDRIA, VA, 9 juni, 2018 /24-7PressRelease / - Markgraaf Who's Who, 's werelds belangrijkste uitgever van biografische profielen, is er trots op Harley A. Thronson, Ph.D., te presenteren met de Albert Nelson Marquis Lifetime Achievement Award. Een volleerde listee Dr. Thronson viert de jarenlange ervaring in zijn professionele netwerk en staat bekend om prestaties, leiderschapskwaliteiten en de geloofwaardigheid en successen die hij in zijn vakgebied heeft opgebouwd. Zoals in alle biografische volumes van Marquis Who's Who, worden geprofileerde personen geselecteerd op basis van de huidige referentiewaarde. Factoren zoals positie, opmerkelijke prestaties, zichtbaarheid en bekendheid in een veld worden allemaal in aanmerking genomen tijdens het selectieproces.

Astronoom en senior wetenschapper voor Advanced Astrophysics Mission Concepts bij de National Aeronautics and Space Administration (NASA) sinds 2011, Dr. Thronson begon zijn carrière als stafastronoom bij de University of Arizona in 1978. Toen hij snel daarna in de academische wereld kwam, gaf hij les als assistent en universitair hoofddocent aan de University of Wyoming voor 10 jaar, in 1991 de titel van hoogleraar en een afspraak met de Royal Observatory, Edinburgh, in Schotland gehouden.

Tegenwoordig leidt Dr. Thronson verschillende kleine teams die geavanceerde astrofysica-missieontwerpen ontwikkelen, beoordelen en bepleiten, met als doel om vroege technologische investeringen te doen, zodat deze missieconcepten de belangrijkste technologieën zullen hebben die nodig zijn om ze mogelijk te maken. Deze teams proberen 20 tot 30 jaar in de toekomst te kijken om wetenschappelijke astrofysische doelen te identificeren en beginnen met het ontwikkelen van missieontwerpen om die wetenschappelijke doelen te bereiken. Dr. Thronson heeft ook extra teams gecoördineerd om conceptscenario's te ontwikkelen voor veel goedkopere menselijke missies naar Mars. Hij hoopt binnenkort een of meer van zijn team telescoopontwerpen te hebben die ze momenteel ontwikkelen om door de Nationale Academies te worden geselecteerd in zijn Decadal Surveys of astrophysics voor NASA om in de daaropvolgende jaren te initiëren.

Verantwoordelijk voor de selectie van geavanceerde technologieën om toekomstige wetenschappelijke missies mogelijk te maken, bracht dr. Thronson ook tijd door als programmalexpert voor de Hubble-ruimtetelescoop, de Spitzer-ruimtetelescoop, de James Webb-ruimtetelescoop, het SOFIA Airborne Observatory en het NASA Astrobiology-programma. Hij was senior scientist bij verschillende langetermijnplanningsteams, was co-voorzitter van de teleconcolloquia Future In-Space Operations en was voorzitter van het planningsteam voor meer dan een dozijn professionele conferenties en symposia.

Tijdens zijn ambtstermijn heeft Dr. Thronson meer dan 120 onderzoekspapers gepubliceerd en 11 boeken uitgegeven. Dr. Thronson is al lang lid van de Astronomical Society of the Pacific en de Royal Astronomy Society en is tevens bestuurslid van Explore Mars, Inc., vice-president voor programma's bij de American Astronautical Society en lid van de International Astronomical Union, waar hij diende vroeger in tal van hoedanigheden. Lokaal blijft hij dienst doen als hoofd van de vrijwillige docenten in de huiskerk van George Washington, Christ Church Alexandria, sinds 2012 en diende vroeger in de raad van bestuur van het Wyoming Children's Museum in Laramie, WY. Getrouwd met vrouw Laura Giza sine 2010 met twee kinderen, heeft Dr. Thronson een Bachelor of Science behaald aan de University of California, Berkeley in 1971 en een Doctor in Philosophy in astrofysica van de University of Chicago in 1978. Hij werd gemarkeerd in de eerste editie van Who's Who in Science and Engineering.

Als erkenning voor uitstekende bijdragen aan zijn beroep en de gemeenschap van Markies Who's Who, is Harley A. Thronson, Ph.D., te zien op de Albert Nelson Marquis Lifetime Achievement-website. Ga naar www.ltachievers.com voor meer informatie over deze eer.

Sinds 1899, toen AN Marquis de eerste editie van Who's Who in America® drukte, heeft Marquis Who's Who® de levens van de meest talentvolle personen en innovators uit elk belangrijk werkveld vastgelegd, waaronder politiek, zaken, medicijnen, recht, onderwijs, kunst, religie en amusement. Vandaag de dag blijft Who's Who in America® een essentiële biografische bron voor duizenden onderzoekers, journalisten, bibliothecarissen en executive search-bedrijven over de hele wereld. Marquis® publiceert nu vele Who's Who-titels, waaronder Who's Who in America®, Who's Who in the World®, Who's Who in American Law®, Who's Who in Medicine and Healthcare®, Who's Who in Science and Engineering®, en Who's Who in Asia®. Marquis®-publicaties kunnen worden bezocht op de officiële website van Marquis Who's Who® op www.marquiswhoswho.com .